Η Ιστορία του Manicure και Συμβουλές για Υγιή & Δυνατά Νύχια

Η ιστορία του Manicure & η εξέλιξη περιποίησης των άκρων

περιποίηση των νυχιών μας δεν είναι μόνο μία μέθοδος καλλωπισμού, αλλά αποτελεί και ένδειξη υγείας. Το «μανικιούρ» γεννήθηκε από πολύ παλαιά. Είτε φυσικά είτε τεχνητά νύχια, τα αυτοκρατορικά νύχια ήταν πάντα περιποιημένα και αυτό γιατί τα στόλιζαν με χρυσάφι και ασήμι ή τα έβαφαν με χρωματιστά φυσικά βερνίκια φτιαγμένα από λουλούδι, κερί μέλισσας κλπ. Πάντα έδειχναν προτίμηση στις κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις. Κάπου στο 1920 με 1930 οι γυναίκες άρχισαν να μακραίνουν τα νύχια τους. Λίγο αργότερα μπήκε στον κόσμο του Χόλιγουντ το μανικιούρ. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν λίγο τα πράγματα, καθώς ήρθε στον κόσμο το γαλλικό μανικιούρ που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο.

Τα τεχνητά νύχια, όπως το ακρυλικό λέγεται ότι τα ανακάλυψε ένας Αμερικανός οδοντίατρος, ο οποίος τοποθέτησε οδοντιατρικό προσθετικό υλικό στα νύχια της γυναίκας του για να σταματήσει να τα τρώει. Πλέον υπάρχουν καινούργια υλικά που τα χρησιμοποιούμε μόνο για τα νύχια. Πολλοί ανησυχούν για το αν όλα αυτά τα υλικά είναι τοξικά για την υγεία μας, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις φρόντιζαν να δημιουργούν βαφές που στεγνώνουν γρήγορα, προσφέρουν ποικιλία χρωμάτων και η αφαίρεσή τους είναι πολύ εύκολη χωρίς να επιβαρύνεται το νύχι. Για πολλά άτομα η περιποίηση και η ωραία εμφάνιση των νυχιών τους, είναι το δυνατό τους σημείο. Η περιποίηση των άκρων λέγεται «ονυχοκομία», αλλά η πιο σύγχρονη ονομασία είναι το «μανικιούρ – πεντικιούρ».

Αποκτήστε ή διατηρήστε Υγιή και δυνατά νύχια – Συμβουλές:

  • Διατηρήστε τα νύχια σας ενυδατωμένα βάζοντας κρέμα χεριών γύρω γύρω στα επωνύχια, επιπλέον κάνετε μασάζ στα πετσάκια χρησιμοποιώντας ειδικό λάδι στα νύχια που μπορείτε να προμηθευτείτε και από το κατάστημά μας.
  • Φοράτε πάντα γάντια μίας χρήσης για τις δουλείες του σπιτιού και ειδικότερα στο πλύσιμο ρούχων και πιάτων.
  • Προσθέστε ασβέστιο στη διατροφή σας, το οποίο κάνει θαύματα για την υγεία των νυχιών.
  • Στεγνώστε τα χέρια σας πολύ καλά μετά από κάθε πλύσιμο. Είναι πολύ σημαντικό για το δέρμα των χεριών σας και την υγεία των νυχιών σας.
  • Κάντε απολέπιση (scrub) στα χέρια αλλά και στα νύχια σας το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μία υπηρεσία που προσφέρουμε και στο κατάστημά μας.
  • Αν τα νύχια στα πόδια σας είναι παχιά και δύσκολα να κοπούν, μουλιάστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό με λίγο σαπούνι. Με αυτήν την μέθοδο τα νύχια σας θα μαλακώσουν στη στιγμή.
  • Να φοράτε πάντα παπούτσια στο νούμερό σας, ώστε να μην πιέζουν τα μπροστινά σας δάκτυλα και κατ’επέκταση τα νύχια σας.
  • Σε δημόσια ντούς να φοράτε πάντα σαγιονάρες. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο μυκητιάσεων και μολύνσεων.

Πηγή: happynails