Τεχνητά Νύχια με Gel ή Ακρυλικό; Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Οι τρόποι, οι μέθοδοι και πότε πρέπει να τοποθετούνται τα τεχνητά νύχια

Το ακρυλικό και το gel είναι μία μέθδος τεχνητών νυχιών που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως στα άτομα με ονυχοφαγία αλλά και σε αυτά που δυσκολεύονται να τα μακρύνουν.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επεκτείνουμε το νύχι: η χρήση ειδικής φόρμας που μπαίνει κάτω από το νύχι και η φυσική ενίσχυση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε στο νύχι μας. Η καταλληλότητα κάθε προέκτασης εξαρτάται από το μέγεθος του φυσικού νυχιού.

Μέθοδοι

 • Η φυσική ενίσχυση είναι μία πολύ ανθεκτική μέθοδος η οποία διατηρείται έως και ένα μήνα εφόσον τοποθετηθεί σωστά. Επίσης, η φυσική ενίσχυση γίνεται για να δώσει σχήμα στα νύχια σε περίπτωση έντονης ονυχοφαγίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδείκνυται το ακρυλικό για μεγαλύτερη αντοχή.
 • Ο άλλος τρόπος για επιμήκυνση του νυχιού είναι με tips. Τα tips είναι πλαστικά νύχια που κολλούνται πάνω στα νύχια δίνοντας ότι μήκος θέλουμε. Στην συνέχεια τοποθετείται gel ή ακρυλικό. Κάθε τεχνητό νύχι μπορεί να βαφτεί με ημιμόνιμο ή απλό βερνίκι νυχιών. Και στις δύο περιπτώσεις η αντοχή είναι μεγάλη, επειδή από κάτω έχει τοποθετηθεί gel ή ακρυλικό.

Τοποθέτηση τεχνητών νυχιών στους άντρες

Η τοποθέτηση τεχνητών νυχιών στους άντρες γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να δώσουμε σχήμα στο νύχι. Η τοποθέτησή τους προτείνεται κυρίως σε περίπτωση έντονης ονυχοφαγίας, στην οποία η μήτρα του νυχιού καταστρέφεται με αποτέλεσμα το σχήμα του νυχιού να αλλοιώνεται. Έτσι, μπαίνει ακρυλικό ή gel δίνοντας έτσι ένα όμορφα αισθητικό αποτέλεσμα.

Ακρυλικά Νύχια και τα υλικά που φτιάχνονται

Τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό λέγοντε έτσι διότι κτίζοντε πάνω στο φυσικό νύχι με την βοήθεια καλουπιού. Τα ακρυλικά νύχια σχηματίζονται από την ανάμειξη ενός υγρού μονομερούς σύστατικού, με την παρουσία υδροκικόνης ως σταθεροποιητή και ενός πολυμερούς συστατικού υπό μορφή σκόνης, παρουσία υπεροξειδίου του βενζολίου, ως επιταχυντή.

Το μονομερές υγρό είναι η αιθυλμεθρακρυλάτη. Η ανάμιξη γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι με τη βοήθεια καλουπιού και αφήνεται να στεγνώσει για διάστημα 7-8 λεπτών, στο φυσικό φώς. Στη συνέχεια κόβεται και λιμάρεται στο επιθυμητό σχήμα. Κάθε 2-3 εβδομάδες περίπου, απαιτείται συμπλήρωση του κενού, το οποιό δημιουργείται μεταξύ εγγύς ονυχαίιας πτυχής και ακτυλικού νυχιού.

Πλεονεκτήματα Gel

 • Το gel είναι άοσμο και έχει φυσικά αποτελέσματα.
 • Τα νύχια με gel είναι πιο λεπτά και απόλυτα διαφανή.

Μειονεκτήματα Gel

 • Αφαιρείται μόνο με τροχό ή λιμάρισμα.
 • Αν η τεχνήτρια δεν είναι έμπειρη μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει ζημιά στο φυσικό νύχι.
 • Σπάει και ραγίζει πιο εύκολα.
 • Αντέχει για λιγότερο χρονικό διάστημα.

Εφαρμογή τεχνητών νυχιών

Η διαδικασία εφαρμογής τεχνητών νυχιών έχει ως εξής:

 1. 1. Ψεκάζουμε τα χέρια της πελάτισσας με αντισηπτικό για τον καθαρισμό και απομάκρυνση τυχόν σκόνης ή άλλων “εμποδίων”.
 2. Αφαιρούμε το μανό από τα νύχι της (αν έχει). Αρχίζουμε πάντοτε από το μικρό δάκτυλο και τελειώνουμε με τον αντίχειρα.
 3. Λιμάρουμε απαλά το φυσικό νύχι, φέρνοντας το ελεύθερο άκρο του στο σημείο του υπονυχίου, ενώ φροντίζουμε ν ταιριάζει σχηματικά με το σημείο εγκοπής του ψεύτικου νυχιού. Επίσης, λιμάρουμε την επιφάνεια του νυχιού, στο σημείο που θα εφαρμόσουμε το ψεύτικο νύχι.
 4. Επιλέγουμε το τεχνητό νύχι, δοκιμάζοντας προηγουμένως το μέγεθος, ώστε να προσαρμόζεται καλά επάνω στην επιφάνεια αλλά και στο ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού.
 5. Τοποθετούμε κόλλα στο σημείο που λιμάραμε και εφαρμόζουμε το τεχνητό νύχι επάνω στο φυσικό. Δημιουργούμε μία γωνία 45ο με το τεχνητό νύχι, για να μπει το ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού μέσα στην εγκοπή και το αφήνουμε να γλιστρήσει προς το φυσικό νύχι, μέχρι να εφαρμόσει τέλεια επάνω του. Το πιέζουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κολλήσει. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα χρειάζεται να βγάλουμε το τεχνητό νύχι και να το εφαρμόσουμε πάλι από την αρχή.
 6. Τοποθετούμε μία σταγόνα κόλλας στο σημείο ένωσης, για να κολλήσει καλύτερα το τεχνητό νύχι με το φυσικό νύχι.
 7. Αφού κολλήσει το νύχι, το κόβουμε στο επιθυμητό μήκος με τον ειδικό κόπτη τεχνητών νυχιών.
 8. Τρίβουμε την επιφάνεια του νυχιού, για να μην υπάρχει ορατή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό νύχι και για να φτάσουμε στο ελάχιστο τη διαφορά ύψους. Αφού εξισωθεί η διαφορά, μορφοποιούμε το σχήμα λιμάροντας το ελεύθερο άκρο.
 9. Πάνω στο νύχι τοποθετούμε το υλικό της επιλογής μας (gel ή ακρυλικό) σε δύο στρώσεις. Το υλικό προσαρμόζεται χωρίς τη βοήθεια κόλλας, γιατί όπως προαναφέραμε, στο πίσω μέρος της ταινίας υπάρχει κόλλα. Πρέπει να προσέξουμε να μην φτάσει το υλικό στη βάση του νυχιού, αλλά να καλύπτει σίγουρα το σημείο ένωσης των δύο νυχιών και μεγάλο μέρος της επιφάνειας του νυχιού.
 10. Εφαρμόζουμε κόλλα και αμέσως μετά στεγνωτικό.
 11. Με ένα λειαντικό (buffer), εξισώνουμε τη διαφορά και λειαίνουμε και το άκρο. Σ’ αυτή την διαδικασία «σφραγίζουμε» το νύχι, για να αποκλείσουμε πιθανότητες εισόδου υγρασίας μέσα σε αυτό. Εφαρμόζουμε κόλλα και αμέσως μετά στεγνωτικό.
 12. Και πάλι εφαρμόζουμε κόλλα και στεγνωτικό.
 13. Απλώνουμε ένα λάδι για την επιδερμίδα κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε κάθε δάκτυλο και νύχι χωριστά.
 14. Εφαρμόζουμε τη βάση, συνεχίζουμε με το βερνίκι νυχιών (μανό) και τελειώνουμε με το τελικό κάλυμμα.

Πηγή: happynails